Villa Pinedo

Villa Pinedo is de organisatie voor kind en jongere met gescheiden ouders.

Villa Pinedo is onder andere bekend van de open brief aan ouders die gaan scheiden: aan alle gescheiden ouders. Inmiddels zijn er meerdere brieven die kinderen van gescheiden ouders schrijven aan ook leraren, familie etc om aan te geven wat je niet moet doen en wat hen juist wel kan helpen. Tevens zijn er online filmpjes die ouders ondersteunen bij het begeleiden van hun kind, kinderen ten tijde van de scheiding.

Er is ook een forum waar jonge kinderen vragen kunnen stellen. Andere kinderen met ervaring helpen de vragen te beantwoorden. Ook kunnen ze een beroep doen op contact met een villa Pinedo buddy.

Er zijn tevens kaarten -Vraag maar!- die je kunt bestellen en die het vergemakkelijken om het gesprek met je kind te hebben over de scheiding, maar ook zijn er boeken zoals -Je hoeft ’t niet alleen te doen- en -Aan alle gescheiden ouders, Leer kijken door de ogen van je kind-.

Echt de moeite waard om ook als ouder een een kijkje te nemen bij de stichting Villa Pinedo.

Neem contact op

Praten, lachen, klagen of huilen omdat je ouders gaan scheiden. Hulp nodig voor de kinderen omdat je gaat scheiden? Vul het formulier in en we wijzen de weg.

Partners Contactformulier

  • Hidden