Ouderschapsplan opstellen

Ons plan is uniek. We hopen dat jullie door aan het werken van dit plan betere afspraken maken, samen in gesprek gaan en blijven.

Het is meer dan een invuloefening. Bij een scheiding heb je veel aan je hoofd maar MOET er echt aandacht voor de kinderen zijn. Daar ondersteunen we jullie graag bij. We stellen vragen waar je zelf nog niet aan gedacht hebt of misschien zelfs nog niet aan wil denken. Het valt inderdaad niet altijd mee, maar wij vinden dat nu je toch samen om tafel zit je het nu beter goed kunt aanpakken. Ook al regel je de scheiding zelf, we staan je met raad en daad terzijde door onze unieke werkwijze.

Je kunt alle kanten met ons op als de afspraken met de kinderen maar goed op papier komen. Het is onze ervaring dat het belangrijk is dat als het in de toekomst wat moeilijker is dat je ergens op terug kunt vallen. Het is nu even wat meer werk, maar neem van ons aan zeer de moeite waard. Daarbij loodsen we jullie er stap voor stap doorheen.

Ook de kinderkosten komen uitgebreid aan bod. We zien dat dit namelijk in de toekomst vaak voor veel problemen kan zorgen als de afspraken hieromtrent niet duidelijk zijn. Indien je dat wenst kun je ook zelf een alimentatieberekening maken. Naast de te betalen alimentatie of bijdrage op de kinderrekening weet je dan ook zelf wat je dan in je portemonnee hebt. We zien dat als je weet waar je aan toe bent qua wonen en financiën dat het veel rust geeft. Dat komt jullie allemaal ten goede.

Natuurlijk sta je er niet allen voor, als je hulp nodig hebt dan staat ons team voor je klaar. Aan ieder dossier wordt een casemanager gekoppeld waar je altijd terecht kunt.

Van start

Start meteen met je aanvraag. Na invullen van het formulier en de betaling gaat de casemanager binnen 24 uur aan de slag met jullie dossier.

Wil je wel van start maar zijn er nog vragen, bel ons dan even.
Bel ons ook als er recht is op subsidie/ toevoeging.

 

(Echt)scheidingsconvenant

We genereren  op basis van jullie input een scheidingsconvenant op maat en stellen eventueel een uniek ouderschapsplan op. Je hebt er niets aan als het een standaard format is, dat niet de lading dekt of dat je überhaupt niet snapt wat er op papier gezet is.

Als de stukken naar wens zijn, kunnen ze worden ondertekend en dragen wij zorg voor de afhandeling van de scheiding (ontbinding huwelijk of beëindiging geregistreerd partnerschap) via de rechtbank en onze huisadvocaat. Fysiek hoef je niet naar de advocaat en de rechtbank.

Goed dat jullie van plan zijn om het samen te gaan regelen. Zo kun je baas blijven over je eigen scheiding. Als je nu nauwkeurig te werk gaat en zaken in overleg samen op papier zet, dan kunnen er later veel problemen voorkomen worden.

Weet dat het leveren van Kwaliteit voor ons een belangrijk speerpunt is. Ook al regel je de scheiding zelf, we kijken mee over jullie schouders en als dat nodig mocht zijn sta je er niet alleen voor.

Van start

Start meteen met je aanvraag. Na invullen van het formulier en de betaling gaat de casemanager binnen 24 uur aan de slag met jullie dossier.

Wil je wel van start maar zijn er nog vragen, bel ons dan even.
Bel ons ook als er recht is op subsidie/ toevoeging.

 

Online beëindiging samenleving

We helpen je samen de afspraken op papier te zetten. Voor het ontbinden van een samenlevingscontract hoef je niet naar de notaris, advocaat en/of rechtbank.

Het vastleggen van afspraken is wel noodzakelijk, omdat regelingen buiten het samenlevingscontract niet automatisch stoppen. Sterker nog een officieel document van de ontbinding van de samenleving moet regelmatig overlegd worden:

  • Woning

Vaak heb je samen bij gedragen aan een koopwoning en ben je wellicht samen eigenaar. De verdeling, uitkoop of verkoop van de woning regel je in een convenant. Bij de overdracht van de woning of opmaken van de akte van verdeling is dit convenant een vereiste. Dat geldt ook voor het aanpassen van de levensverzekering.

Heb je een huurwoning, dan zal afgesproken moeten worden wie in de woning blijft. Met de verhuurder zal moeten worden geregeld dat het huurcontract op naam komt te staan van degene die in het huis blijft. Wil je urgentie dan is een ontbinding van de samenleving door een MfN mediator en/of advocaat noodzakelijk. Dat kunnen wij uiteraard voor je verzorgen.

  • Boedelscheiding

Het samenlevingscontract geeft aan wat wel of niet gedeeld hoeft te worden. De gemeenschappelijke zaken zullen moeten worden verdeeld.
Vastleggen hoe de schulden verdeeld gaan worden, is van belang om later toch niet aansprakelijk te zijn.

  • Ouderschapsplan verplicht

Als er kinderen zijn dan ben je verplicht om een ouderschapsplan op te stellen en er zal vastgelegd moeten worden hoe je de kosten voor de kinderen nadat je uit elkaar bent, betaald gaan worden.

Ouderlijk gezag is ook een aandachtspunt, omdat dit voor samenlevers (nog) niet automatisch geregeld is.

  • Alimentatie

Naast kinderalimentatie kan er ook sprake zijn van partneralimentatie. Overigens is partneralimentatie bij de ontbinding van een samenleving niet gebruikelijk, soms zijn er afspraken over opgenomen in het samenlevingscontract. 
Ook al staat er niets over alimentatie in het samenlevingscontract, ook achteraf kun je natuurlijk samen afspreken dat de ene partner nog een tijdje een deel van het inkomen afdraagt aan de andere partner.

Wij werken met een uniek financieel scheidings- en budgetteringsrapport, waardoor je na de scheiding precies weet hoe het er met jouw financiën voor staat.

Kortom, wil je echt ‘los’ komen van je (ex-)partner? Laat ons dan jullie ondersteunen met een convenant en eventueel ouderschapsplan op maat. Het hoeft niet heel moeilijk te zijn, maar wij adviseren wel om zaken goed vast te leggen

Van start

Start meteen met je aanvraag. Na invullen van het formulier en de betaling gaat de casemanager binnen 24 uur aan de slag met jullie dossier.

Wil je wel van start maar zijn er nog vragen, bel ons dan even.
Bel ons ook als er recht is op subsidie/ toevoeging.