Online beëindiging samenleving

We helpen je samen de afspraken op papier te zetten. Voor het ontbinden van een samenlevingscontract hoef je niet naar de notaris, advocaat en/of rechtbank.

Het vastleggen van afspraken is wel noodzakelijk, omdat regelingen buiten het samenlevingscontract niet automatisch stoppen. Sterker nog een officieel document van de ontbinding van de samenleving moet regelmatig overlegd worden:

  • Woning

Vaak heb je samen bij gedragen aan een koopwoning en ben je wellicht samen eigenaar. De verdeling, uitkoop of verkoop van de woning regel je in een convenant. Bij de overdracht van de woning of opmaken van de akte van verdeling is dit convenant een vereiste. Dat geldt ook voor het aanpassen van de levensverzekering.

Heb je een huurwoning, dan zal afgesproken moeten worden wie in de woning blijft. Met de verhuurder zal moeten worden geregeld dat het huurcontract op naam komt te staan van degene die in het huis blijft. Wil je urgentie dan is een ontbinding van de samenleving door een MfN mediator en/of advocaat noodzakelijk. Dat kunnen wij uiteraard voor je verzorgen.

  • Boedelscheiding

Het samenlevingscontract geeft aan wat wel of niet gedeeld hoeft te worden. De gemeenschappelijke zaken zullen moeten worden verdeeld.
Vastleggen hoe de schulden verdeeld gaan worden, is van belang om later toch niet aansprakelijk te zijn.

  • Ouderschapsplan verplicht

Als er kinderen zijn dan ben je verplicht om een ouderschapsplan op te stellen en er zal vastgelegd moeten worden hoe je de kosten voor de kinderen nadat je uit elkaar bent, betaald gaan worden.

Ouderlijk gezag is ook een aandachtspunt, omdat dit voor samenlevers (nog) niet automatisch geregeld is.

  • Alimentatie

Naast kinderalimentatie kan er ook sprake zijn van partneralimentatie. Overigens is partneralimentatie bij de ontbinding van een samenleving niet gebruikelijk, soms zijn er afspraken over opgenomen in het samenlevingscontract. 
Ook al staat er niets over alimentatie in het samenlevingscontract, ook achteraf kun je natuurlijk samen afspreken dat de ene partner nog een tijdje een deel van het inkomen afdraagt aan de andere partner.

Wij werken met een uniek financieel scheidings- en budgetteringsrapport, waardoor je na de scheiding precies weet hoe het er met jouw financiën voor staat.

Kortom, wil je echt ‘los’ komen van je (ex-)partner? Laat ons dan jullie ondersteunen met een convenant en eventueel ouderschapsplan op maat. Het hoeft niet heel moeilijk te zijn, maar wij adviseren wel om zaken goed vast te leggen

Van start

Start meteen met je aanvraag. Na invullen van het formulier en de betaling gaat de casemanager binnen 24 uur aan de slag met jullie dossier.

Wil je wel van start maar zijn er nog vragen, bel ons dan even.
Bel ons ook als er recht is op subsidie/ toevoeging.

 

Beëindiging samenleving quote